El Mallorca aconsegueix la seva segona victòria (1-0) a casa!

Un gol de Muriqi fa que els tres punts davant el Rayo Vallecano es quedin a l'illa

El RCD Mallorca ha tornat a Son Moix amb una victòria vital i celebrada per 1-0 davant del Rayo Vallecano, que consolida el seu gran moment després de tres partits consecutius com a visitant. Els de Jagoba Arrasate han estat clarament superiors i, empesos per la calor de l'afició, han dominat el matx, especialment en una segona part en la qual s'han mostrat imparables.

Diverses clares, encara que sense gol

El partit ha arrencat amb el Mallorca decidit a marcar territori des del primer minut. A penes passats uns instants, Robert Navarro ha fregat el gol amb una espectacular volea que s'ha estavellat en el pal, la qual cosa va generar el primer sospir de la graderia. Vedat Muriqi també ha estat a prop amb una rematada que va sortir desviat. En línies generals, ha estat una primera meitat igualada, amb un Rayo Vallecano que ha plantat cara i ha tingut els seus moments, encara que els mallorquinistes són els que han duit més la batuta del joc, la qual cosa ha fet que l'empat al descans fes gust de poc. Sobretot perquè a la darrera jugada, Navarro l'ha tornat a tenir després d'un servei de banda, encara que en aquest cas el porter Batalla ha estat providencial.

Domini en la segona part i recompensa

Després del descans, el Mallorca ha sortit amb encara més energia i determinació, decidit a convertir la seva superioritat en el marcador. La pressió exercida sobre la defensa del Rayo ha estat constant, i l'equip ha aconseguit prendre el control total del joc. Les ocasions s'acumulaven una darrere de l'altra i aquesta insistència ha tingut finalment la seva recompensa en el minut 75, quan Vedat Muriqi, que tornava després de superar una lesió, ha cabotejat un córner mil·limètric de Dani Rodríguez per enviar la pilota al fons de la xarxa i deslligar la bogeria a Son Moix.

El control del partit no s'ha reduït, i el Mallorca ha continuat generant perill, sense concedir ocasions clares al Rayo Vallecano. La defensa ha estat sòlida, i encara que els madrilenys han intentat respondre, els seus intents han estat infructuosos davant el bon posicionament i la intensitat dels locals. En el minut 94, Antonio Sánchez ha aconseguit el que semblava ser el 2-0, però el seu gol ha estat anul·lat. No obstant això, la invalidesa del gol no ha impedit que els tres punts que es quedin a l'illa.

Amb aquesta victòria, el Mallorca es col·loca cinquè en la taula amb 17 punts, empatat amb l'Athletic de Bilbao, el seu pròxim rival a Son Moix. L'equip afronta aquest important dol directe amb la confiança pels núvols, disposat a continuar donant alegries a la seva afició. La connexió entre els jugadors i la graderia ha estat palpable i l'ambient promet ser electritzant en el pròxim partit.

Ficha tècnica:

Rayo Vallecano: Augusto Batalla, Andrei Ratiu, Florian Lejeune, Abdul Mumin (Aridane Hernández, min 73), Ivan Balliu, Jorge de Frutos, Unai López (Óscar Valentín, min 63), Gerard Gumbau (Pathé Ciss, min 55), Álvaro García, Sergio Camello (Sergi Guardiola, min 55), Isi Palazón (James Rodríguez min 64).

RCD Mallorca: Dominik Greif, Pablo Maffeo, Martin Valjent, Antonio Raillo, Johan Mojica, Robert Navarro (Valery Fernández, min 72), Manu Morlanes (Omar Mascarell, min 77), Samu Costa, Sergi Darder (Antonio Sánchez, min 84), Vedat Muriqi (Abdón Prats, min 84), Cyle Larin (Dani Rodríguez, min 72).

Gols: 0-1, Muriqi, 75’