Empat en el descompte davant el Villarreal

Un gol del mallorquí Javi Llabrés salva un punt per al Mallorca en La Cerámica

El RCD Mallorca ha aconseguit treure un punt en l'Estadio de la Cerámica, enfront del Villarreal, gràcies a un gol en l'afegit de Javi Llabrés a centre de Manu Morlanes.

El conjunt vermellós va sortir valent i volent tenir la possessió de pilota a través de la seva poblada línia de migcampistes. Precisament un d'ells, Dani Rodríguez, va donar el primer avís de la tarda en robar una pilota prop de l'àrea rival, però el central Eric Bailly va corregir bé per a evitar que el gallec provés a Filip Jörgensen.

Amb el pas dels minuts, això sí, el Villarreal va anar creixent i aproximant-se a la porteria de Pedrag Rajkovic, encara que sense inquietar-lo en excés. El serbi, en el primer temps, només va haver d'intervenir davant algun llançament tímid. Per part seva, el Mallorca també va tractar de generar, sense èxit, perill.

I quan el descans s'aproximava amb el 0-0 en el marcador, després d'uns primers 45 minuts on no es va comptabilitzar cap ocasió clara, el conjunt castellonenc va aconseguir avançar-se per mediació d'Alexander Sørloth, que va enviar al fons de les xarxes un centre des de l'esquerra d'Álex Baena. D'aquesta manera, els futbolistes se'n van anar a vestuaris amb 1-0 en l'electrònic.

En el segon temps, el Mallorca va donar un pas cap endavant per tractar d'obtenir el gol de l'empat i gairebé el va aconseguir en el 55' amb una rematada de Matija Nastasić, a passada de cap de Samu Costa, després d'una falta lateral, però la pilota va topar amb la part exterior de la xarxa de Jörgensen. Poc més tard, Cyle Larin ho va intentar amb una xilena que tampoc va trobar porteria. Javier Aguirre, a més, va decidir posar més pólvora ofensiva amb l'entrada d'Abdón Prats per Antonio Sánchez. Un canvi que es va traduir en una modificació del sistema.

Els mallorquinistes van sumar, durant els primers 20/25 minuts de la segona meitat, acostaments de diferent tipus, encara que el Villarreal, en transicions, va tractar de doblegar l'avantatge amb tres accions pràcticament seguides, al voltant de l'hora de partit. No obstant això, la saga visitant va ser un mur contra el qual es van xocar els xuts dels groguets. També Guedes va inquietar a Rajkovic amb un llançament des de la frontal que va marxar molt prop del pal dret del porter vermellós.

En els minuts finals, el Mallorca ho va intentar de diferents maneres. A més, Aguirre va donar entrada, al mateix temps, a Omar Mascarell, Jaume Costa i Vedat Muriqi, que va reaparèixer després de la lesió que va sofrir al novembre, i poc després, a Javi Llabrés. I precisament el futbolista de Binissalem, en el temps afegit, es va posar la capa d'heroi per, després d'un gran centre de Manu Morlanes, avançar-se a la seva marca, batre a Jörgensen al primer toc i posar l'1-1.

Un resultat que no es va moure més i es va arribar al final del xoc amb repartiment de punts. El pròxim en clau mallorquinista, són els quarts de final de Copa del Rey davant del Girona, dimecres que ve, dia 24 de gener, a les 19.30 hores.