¡¡¡A semifinals de Copa del Rey!!!

El RCD Mallorca s'ha imposat (3-2) al Girona en un partit que ja és història del club

El RCD Mallorca s'ha ficat en les semifinals de la Copa del Rey després d'imposar-se 3-2 al Girona gràcies a un gol de Cyle Larin i a un doblet d'Abdón Prats.

El partit va començar amb un alt ritme: al cap de 30 segons, els de Javier Aguirre ja van trepitjar l'àrea rival, encara que van ser els catalans els primers a tenir una clara. Va arribar a través d'una passada filtrada de Savinho, que va deixar a Stuani enfront de Dominik Greif, però l'eslovac es va fer gran per evitar el gol visitant.

Un minut més tard va ser Abdón el que va avisar a la defensa gironina amb un potent xut des de fora de l'àrea, davant el qual va haver d'intervenir Juan Carlos per evitar l'1-0. En el minut 7, el porter rival també va haver d'actuar davant un intent de Larin.

Tot un presagi per allò que va arribar més tard, ja que a partir del minut 20, va començar l'onada d'atac mallorquinista. Primer, una contra i carrera de Dani Rodríguez per la banda dreta van acabar en un centre ras del gallec per a Larin, que va batre la porteria rival. Set minuts després, Abdón Prats es va treure un xut amb la seva esquerra des de la frontal de l'àrea, amb la pilota botant, per doblegar l'avantatge.

2-0 i el camp que es va declinar a la porteria del Girona. Però els gols no van aturar d'arribar perquè en el 34', i després d'una revisar la jugada en el monitor, el col·legiat del partit va assenyalar penal per als vermellons per mans d'Antal. L'encarregat per a llançar la pena màxima va ser Abdón, que no va fallar. L'Estadi Mallorca Son Moix va esclatar i el partit va arribar al descans amb 3-0.

Poc després de la represa, Larin va estar prop de marcar el quart, però el seu xut, des d'una posició creuada, no va trobar porteria. El Girona havia fet alguns canvis i va començar a nodrir de centres l'àrea mallorquinista. Tot semblava controlat fins que en el 67', i després d'una pilota penjada des de la dreta, el col·legiat va assenyalar un penal d'Antonio Raíllo sobre Stuani. El central va veure la targeta groga, però les seves protestes vàren fer que veiés la segona amonestació.

El mateix Stuani va convertir la pena màxima i el Girona va retallar distàncies amb més de vint minuts encara per jugar-se. La inferioritat numèrica del Mallorca va accentuar el sotmetiment dels catalans, però el gran sacrifici de tot l'equip, titulars i suplents, anaven evitant que el rival s'acostés més en el marcador. Amb 3-1 es va arribar al temps de descompte, però mancant pocs minuts per al final, Savinho va posar el 3-2.

Amb només un gol de diferència, el RCD Mallorca es va defensar encara més amb dents i ungles i va aconseguir certificar una històrica classificació per a les semifinals de la Copa del Rey. El divendres, el sorteig per conèixer al rival.