Segona victòria (0-1) de la pretemporada per al RCD Mallorca

Un gol, el primer com a mallorquinista, de Takuma Asano va desequilibrar la balança enfront del Barnsley

El RCD Mallorca s'ha imposat (0-1) aquest divendres, en el Loughborough University Stadium, al Barnsley FC anglès gràcies al primer gol com a mallorquinista de Takuma Asano. És la segonda victòria de la pretemporada.

Jagoba Arrasate va apostar d'inici per un onze conformat per Predrag Rajković en porteria; Pablo Maffeo, David López, José Copete, Toni Lato en defensa; Omar Mascarell, Antonio Sánchez i Dani Rodríguez en la medul·lar, i Takuma Asano, Vedat Muriqi i Daniel Luna en la punta de l'atac.

La primera ocasió clara va ser per als anglesos, en el minut cinc, però Rajković, l'home dels inicials 45 minuts, va estar providencial davant una rematada a boca de canó per evitar el gol en contra. Els vermellons van respondre poc després amb un xut de Dani Rodríguez, dins de l'àrea, una mica escorat, que va marxar per damunt de la porteria rival.

El Mallorca, sobretot durant els primers 25 minuts, va ser amo de la possessió, movia la pilota sense precipitar-se, però volent ser sempre vertical i buscant fer mal a la defensa dels anglesos amb la incorporació en atac de diversos efectius. I precisament d'una molt bona combinació va arribar el primer gol com a mallorquinista de Takuma Asano, que va rebre una assistència d'Antonio Sánchez després que el mallorquí ataqués l'espai.

Pràcticament tot seguit, això sí, el Barnsley va comptar amb un penal a favor seu, però de nou Rajković es va posar el vestit d'heroi per a, amb una bona estirada al seu costat esquerre, mantenir les seves xarxes imbatudes. El serbi també va salvar als de Arrasate a la mitja hora de partit en un u contra un.

Amb el pas dels minuts, al Mallorca, malgrat mantenir el domini de pilota, li va costar una mica més trepitjar àrea rival, però al descans es va arribar amb l'1-0 a favor.

Per al segon temps, l'entrada d'Iván Cuéllar va ser l'única modificació que va dur a terme Arrasate. Tant el Barnsley com els mallorquinistes van gaudir d'algunes ocasions per moure el marcador en els primers compassos. Una de les més clares va arribar en el 58', amb un gran contraatac liderat per Dani Rodríguez, que va obrir per a Daniel Luna, però el colombià no va poder superar el porter rival en l'u contra un. Tot seguit, una rematada de cap de David López, a centre de Lato, va estar a punt també d'establir el 2-0.

Sobre l'hora de partit, es va produir un carrusel de canvis amb les incorporacions de Martin Valjent, Antonio Raíllo, Siebe Van der Heyden, Cesc Riba, Sergi Darder, Samu Guzmán, Mateu MoreySamu Costa, Jan Salas i Marc Domènech.

El partit va avançar sense grans sobresalts, encara que amb alguna aproximació del Barnsley en els compassos finals i amb un gol anul·lat per fora de joc a Domènech.

El resultat, doncs, no es va moure i amb 0-1 es va tancar el segon matx de pretemporada del RCD Mallorca, que tornarà a jugar aquest dissabte, a les 14 hores, davant del West Bromwich Albion.