PRIMER EQUIP

Crònica Real Mallorca 1 AD Alcorcón 0

Els bermellones aconsegueixen un agònic triomf en un partit que varem dominar i en el qual es van xiular tres penals

El Mallorca ha conquistat la tercera victòria de la temporada en imposar-se 1-0 al Alcorcón amb un gol de penal transformat pel davanter marfileño Lago Junior en la segona part (min. 75), en un partit marcat per les tres faltes màximes assenyalades pel col·legiat asturià González Fuertes.

Dos dels penals, un en la primera part i un altre en la segona, van ser detinguts pels porters Marko Dmitrovic i Jesús Cabrero davant llançaments de Juan Emannuel Culio i David Rodríguez. Lago Junior no va fallar el tercer i va assegurar un triomf vital per als mallorquinistes.

El Alcorcón, amb Julio Velázquez en la banqueta per segona vegada després de substituir al romanès Cosmin Contra el passat 13 d'octubre, s'enfonsa en la taula després d'encaixar a Palma la cinquena derrota de la temporada.

El partit va ser fluix en la primera part, però va tenir de tot en la represa, a més dels penals, va haver-hi tirs als pals i un expulsat, Manuel del Alcorcón (min. 80).

L'equip balear va poder posar-se en avantatge gens més començar la trobada (min. 8), però el llançament del migcampista argentí Juan Culio, i l'encert del meta serbi Marko Dmitrovic, ho van impedir.

El Mallorca va tenir el domini i el control de la pilota, però va errar en els metres finals, on sol Lago Junior va generar perill real en la saga d'un Alcorcón molt més preocupat de defensar-se que d'atacar.

De fet, el conjunt madrileny amb prou feines es va acostar a la meta defensada per Jesús Cabrero i el seu únic objectiu va ser el d'aplicar-se en tasques defensives.

En la segona part, el Alcorcón va jugar amb moltes més determinació, i aquest canvi de mentalitat dels madrilenys va quedar de manifest molt ràpid, (min. 48), amb un cabezazo de David Rodríquez que va obligar a Cabrero a lluir-se amb una gran intervenció.

Vázquez va buscar més agressivitat a dalt i va substituir a un migcampista, Juan Rodríguez, per un davanter, el serbi Deixen Lekic, i la primera conseqüència va ser un tret de Lago Junior que va treure al córner Dmitrovic, una altra vegada, decisiu per al seu equip.

Poc després, (min. 64) Eduard Campabadal va rematar al pal i Joan Oriol al travesser, dues accions protagonitzats pels laterals mallorquinistes que van deixar palès l'ambició de l'equip balear per guanyar el partit.

El Mallorca ja mereixia el gol, sobretot per les ocasions que estava creant, però el Alcorcón no li va perdre la cara al partit i va forçar un penal (min. 69) que no va saber aprofitar David Rodríguez davant la gran intervenció de Cabrero.

El penal fallat pel conjunt madrileny va ser clau en el desenllaç del partit, perquè poc després (min. 80) va ser expulsat Manuel i les seves opcions de puntuar en el Iberostar Estadi van quedar molt reduïdes, malgrat que amb deu jugadors en el camp, es va anar a dalt a la recerca de l'empat.

El Mallorca va acabar amb cinc defenses després d'un Antonio Raíllo substituís a Lago Júnior (min. 88) per assegurar un triomf molt important en el seu objectiu d'allunyar-se de la zona de descens.