Primera victòria a casa!

Un gol de Abdón Prats segella el triomf davant la Real Sociedad

El RCD Mallorca ha aconseguit el seu primer triomf a l'Estadi Mallorca Son Moix després de derrotar (1-0) a la Real Sociedad, gràcies a un gol de penal d'Abdón Prats.

Jagoba Arrasate va introduir fins a vuit canvis en l'onze respecte al partit davant el Villarreal i va apostar per aquests jugadors: Leo Román, Antonio Sánchez, José Copete, Antonio Raíllo, Johan Mojica, Sergi Darder, Omar Mascarell, Samu Costa, Robert Navarro, Abdón Prats i Cyle Larin.

Abdon va desequilibrar la balança

El partit va començar amb igualtat i amb un primer avís a l'espai de Barrenetxea. No obstant això, va ser de les poques aproximacions de la Real Sociedad en els inicials 45 minuts, ja que el Mallorca va dur el matx a on va voler. Raíllo ho va provar de cap després d'un servei de cantonada. També Darder, molt actiu, amb un xut en l'11' que va atrapar Remiro. Més tard, en el minut 25, Igor Zubeldia va estar providencial per impedir el gol a Larin, després d'una prolongació en el primer pal de Copete a la sortida d'un córner.

Rondava la porteria contrària l'equip de Arrasate, que era el que duia la iniciativa del joc. I tant intentar-ho va tenir la seva recompensa, perquè en el 32', el col·legiat del partit, Adrián Cordero Vega, va assenyalar, després de revisar l'acció en el monitor, un penal a favor dels locals provocat per unes mans de BarrenetxeaAbdón va ser l'encarregat de llançar la pena màxima i de marcar l'1-0. El primer gol de la temporada per al jugador d'Artá. Els següents minuts van passar sense grans ocasions per a cap dels dos equips, per la qual cosa es va arribar al descans amb avantatge bermellona.

El Mallorca va aguantar l'avantatge

Durant el segon temps, la Real Sociedad va tractar de buscar l'empat per distintes vies, encara que el Mallorca és el que va tenir les ocasions més clares. Abdón ho va provar, també Darder, que en el 57' va trobar meravellosament Larin, que va enviar el centre del mallorquí al fons de la porteria rival. No obstant això, el davanter estava lleugerament avançat i el gol no va pujar al marcador.

En els minuts finals, amb la Real més bolcada, els mallorquinistes van estar més conservadors, i la gran feina coral de l'equip i les intervencions de Leo Román van acabar per segellar un triomf important enfront d'un rival que disputa competicions europees.

La pròxima cita del Mallorca serà el dilluns, 23 de setembre, en el Benito Villamarín, contra el Real Betis.

Fitxa tècnica:

RCD Mallorca: Leo Román, Antonio Sánchez, José Copete, Antonio Raíllo, Johan Mojica, Sergi Darder (Valery Fernández, min. 87) Omar Mascarell, Samu Costa (Manu Morlanes, min. 87), Robert Navarro (Dani Rodríguez, min. 69), Abdón Prats (Vedat Muriqi, min. 62) i Cyle Larin (Takuma Asano, min. 62).

Real Sociedad: Álex Remiro, Aihen Muñoz, Nayef AguerdIgor Zubeldia, Aritz Elustondo (Álvaro Odriozola, min. 60), Luka SucicBeñat Turrientes (Pablo Marín, min. 60), Martín ZubimendiSergio Gómez (Takefusa Kubo, min. 45), Ander Barrenetxea (Sheraldo Becker, min. 77) i Mikel Oyarzabal (Orri Oskarsson, min. 60).

Gols: 1-0 Abdon Prats, 35'

Amonestacions: Groga a Beñat Turrientes en el 54' i groga a Abdón Prats en el 60'.